۰

هپاتیت C (سی)

هپاتیت آ ب سی درمان زردی پوست یرقان اسهال استفراغ تب خون آلوده سرنگ خالکوبی پیرسینگ درمان سرطان کبد Hepatitis A B C
بازدید 472

مرجع بیماری‌ها و عفونت‌های مقاربتی سالمید > ویروسی > هپاتیت C (سی)

هپاتیت آ ب سی درمان زردی پوست یرقان اسهال استفراغ تب خون آلوده  سرنگ خالکوبی پیرسینگ درمان سرطان کبد Hepatitis A B C

هپاتیت (Hepatitis) به معنای تورم کبد است و ویروسهای هپاتیتی، بیماریهایی هستند که بر روی کبد تاثیر میگذارند. رایجترین انواع هپاتیت، A (آ)، B (ب) و C (سی) هستند. اما پیشبینی میشود بیش از ۷ مورد از آنها موجود باشند. هر نوع هپاتیت رفتار و علائم خاص خود را دارد. در این مطلب سالمید به هپاتیت C خواهیم پرداخت.

هپاتیت C چیست؟

هپاتیت C، یکی از رایج‌ترین دلایل بیماری مزمن کبدی است. مطالعات نشان می‌دهند که در حال حاضر ۳ درصد از جمعیت جهان با هپاتیت C مزمن زندگی میکنند و تعداد افراد مبتلا به آن رو به افزایش است (سه تا چهار میلیون نفر مبتلای جدید در سال). با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۵۰ هزار نفر به علت بیماری کبدی ناشی از هپاتیت C فوت نموده‌اند. با توجه به گزارش مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده، ۱.۸ درصد آمریکایی‌ها به هپاتیت C مبتلا هستند. اگر شخص مبتلا درمان نشود، هپاتیت C می‌تواند موجب آسیب کبدی، سرطان کبد و نهایتاً نقصان کبدی شود.

نحوه انتقال هپاتیت C

هپاتیت C اساساً از طریق خون منتقل می‌شود. روش‌های دیگر انتقال این بیماری عبارت‌اند از:

  • تزریق مواد مخدر (استفاده مشترک از سرنگ‌ها)
  • خال‌کوبی، پیرسینگ و یا طب سوزنی با سوزن‌های آلوده
  • تماس با خون فرد آلوده حین برقراری رابطه جنسی محافظت نشده؛ خون می‌تواند مربوط به زخم‌های تناسلی، قاعدگی و یا زخم‌های باز باشد.
  • انتقال خون و دریافت خونی که آزمایش نشده است.
  • انتقال از مادر آلوده به هپاتیت C به نوزاد. این مورد نادر است و چنانچه مادر به ویروس نقصان ایمنی انسان (HIV) مبتلا باشد، خطر ابتلا به هپاتیت C نیز افزایش می‌یابد.
  • استفاده مشترک از لوازم شخصی فرد مبتلا من‌جمله تیغ، مسواک، قیچی و ناخن‌گیر

هپاتیت C نمی‌تواند از طریق به آغوش کشیدن، بوسه، عطسه و اشتراک غذا یا آب انتقال یابد.

علائم هپاتیت C

بسیاری از افراد در زمان ابتلا به هپاتیت C، هیچ گونه علائمی از خود نشان نمی‌دهند و بروز علائم می‌تواند از چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد. به هر حال دانستن این نکته ضروری است که فرد فاقد علائم همچنان می‌تواند ویروس را منتشر سازد.

علائم بیماری عبارت‌اند از:

  • علائم خفیف شبه-آنفلونزا
  • بی‌اشتهایی
  • کاهش وزن
  • خون‌دماغ، استفراغ و اسهال
  • زردی پوست و چشم
  • خارش پوست

دو نوع هپاتیت C وجود دارد: هپاتیت C مزمن و حاد. حدود ۲۰% افراد مبتلا به هپاتیت C در طی شش ماه بهبود می‌یابند، ولی این بهبودی به معنی عدم امکان ابتلای مجدد فرد به هپاتیت C در آینده نیست. هشتاد درصد افراد به هپاتیت C مزمن (طولانی مدت) مبتلا می‌شوند. این امر به این معنی است که شخص در طی زندگی خود حامل ویروس بوده و می‌تواند آن را به افراد دیگر انتقال دهد. ممکن است افراد مبتلا به هپاتیت C مزمن دچار سیروز کبدی و یا سرطان کبدی شوند.

آزمایشها

اگر احتمال می‌دهید به هپاتیت C مبتلا شده‌اید، با پزشک تماس بگیرید. پزشک، آزمایش خون را به منظور شناسایی آنتی‌بادی‌های هپاتیت C در خونتان، انجام خواهد داد.

درمان

افراد مبتلا به هپاتیت C حاد نیازمند درمان نیستند. پزشک داروهایی را برای فرد مبتلا تجویز خواهد کرد ولی علاوه بر آن، استراحت مطلق، نوشیدن مقدار زیادی مایعات و اجتناب از مصرف الکل و رژیم غذایی سالم ضروریست. علاوه بر آزمایش خون، پزشک به منظور ارزیابی عملکرد کبدی، آزمایشهای دیگری را انجام می‌دهد. ممکن است وی برای اطمینان از عدم ابتلای فرد به هپاتیت C مزمن، اقدام به نمونه‌برداری نیز نماید. فرد مبتلا به هپاتیت C مزمن تحت درمان با داروهای ضدویروسی قرار می‌گیرد. وقتی که هپاتیت C در فردی تشخیص داده شد، پزشک از فرد می‌خواهد تا معاینات منظم و آزمایش خون به طور منظم داشته باشد. فراموش نکنید که پزشک بهترین روش درمان را برای بیمار تجویز خواهد کرد.

[منابع: Condomdepot, Wikipedia]

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر