۰

بیماری کلامیدیا

کلامیدیا تراکوماتیس باکتری بیماری حاملگی انتقال خونریزی خون دماغ ترشحات واژنی درمان مرگ رابطه مقعدی
بازدید 1153

مرجع بیماری‌ها و عفونت‌های مقاربتی سالمید > باکتریایی > کلامیدیا

کلامیدیا تراکوماتیس باکتری بیماری حاملگی انتقال خونریزی خون دماغ ترشحات واژنی درمان مرگ رابطه مقعدی

کلامیدیا

کلامیدیا (کلامیدیا تراکوماتیس) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله آمیزشی در افراد زیر ۲۵ سال است. بااین‌حال، کلامیدیا از بیماری‌هایی است که به ندرت در مورد ابتلای افراد به آن می‌شنوید.
برخلاف ایدز که می‌تواند بسیار مخرب بشد و یا تبخال که می‌تواند دردناک باشد، کلامیدیا اغلب تا زمانی که خیلی دیر شده است، تشخیص داده نمی‌شود.

علائم

در کلامیدیا، عدم بروز علائم در زنان و مردان چندان غیرمعمول نیست. این قضیه، بخشی از آن علتی است که این بیماری را به شدت ترسناک می‌کند. عملاً وقتی از ابتلا به یک بیماری مطمئن نیستید، چطور می‌توانید به درمان آن بپردازید؟! انجام آزمایش به صورت منظم برای اطمینان از عدم ابتلا به بیماری، امری بسیار مهم است.
زنانی که دچار علائم می‌شوند، اغلب به ترشحات واژن اشاره می‌کنند. از آنجایی که ترشحات بخشی از چرخه (سیکل) طبیعی زنان محسوب می‌شود، توجه به تغییرات ترشحات برای شما ضروری است. آیا رنگ ترشحات، رنگی به غیر از سفید عادی یا شفاف است؟ آیا ترشحات غلیظ‌تر از حد نرمال خود هستند؟ آیا ترشحات همراه با علائم دیگری همچون درد محوطه بطنی، احساس سوزش در زمان دفع ادرار یا رابطه جنسی دردناک دیده می‌شوند؟ در این صورت، احتمال بالایی وجود دارد که شما مبتلا به کلامیدیا باشید. اگر علائم شبه-آنفلونزا همچون تب، خون‌دماغ یا حتی خونریزی در میان دوران ماهیانه را در خود دیدید، کلامیدیا احتمالاً در لوله‌های رحم شما منتشر شده و درمان باید بلافاصله به منظور جلوگیری از ناباروری، آغاز گردد.
علامت شاخص در مردان، درد بیضه‌ها است. بااین‌حال، علائمی همچون ترشحات، سوزش در زمان دفع ادرار، درد محوطه بطنی و رابطه جنسی دردناک نیز می‌تواند وجود داشته باشد.
مردان و زنان می‌توانند با رابطه جنسی محافظت نشده مقعدی به کلامیدیا مبتلا شوند. علائم اغلب به شکل مشابه به صورت ترشحات واژنی یا آلتی ناشی از کلامیدیا، درد و خونریزی بروز می‌کنند. بنابراین، استفاده از کاندوم در روابط جنسی مقعدی همچنان گزینه خوبی محسوب می‌شود.
البته می‌توانید از طریق رابطه جنسی دهانی نیز به کلامیدیا مبتلا شوید. علائمی همچون بلع دردناک، سرفه و یا حتی تب، معمولاً با کمی تفاوت نسبت به دیگر فرم‌های کلامیدیا، بروز می‌کنند.
همانند اغلب بیماری‌ها، خود‌درمانی نکنید و برای تشخیصی واقعی، به دکتر خود مراجعه نمایید. این کار باعث می‌شود تا نه تنها به درمان صحیح و کامل خود بپردازید، بلکه از بدتر یا مزمن شدن بیماری نیز جلوگیری کنید.

حاملگی

در زنان حامله که مبتلا به کلامیدیا هستند، علائم می‌توانند به شدت حادتر و خطرناک‌تر باشند. بسیاری از زنان مبتلا، زایمان زودرس داشته و ریسک بسیار بالایی در زمینه انتقال عفونتی خطرناک به نوزاد وجود دارد. به همین دلیل، تمامی نوزادان با قطره چشمی در زمان تولد تحت درمان کلامیدیا قرار می‌گیرند تا از انتشار بالقوه باکتری جلوگیری شود.
بهترین راه برای عدم ابتلا به کلامیدیا در زمان حاملگی، استفاده از روش‌های محافظت‌شده و آزمایش است. این مسئله درصورتی‌ که شریک جنسی شما متعهد نباشد، بسیار با اهمیت تر است.

درمان

خبر خوب این است که کلامیدیا می‌تواند با یک دوره ساده آنتی‌بیوتیک درمان شود. رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها آموکسی سیلین، زیتروماکس، فلوکسین و لواکین هستند. برخلاف سوزاک، کلامیدیا مقاومت کمی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها دارد، بنابراین یک رژیم ساده درمانی باید به‌خوبی در برابر این باکتری عمل کند.
تنها مطمئن شوید که از نسخه دکتر خود کاملاً پیروی می‌کنید. در غیر این صورت، تمامی باکتری‌ها کشته نشده و برخی از آن‌ها می‌توانند احیا شوند.
اغلب دکترها، پرهیز از رابطه جنسی در زمان ابتلا را توصیه می‌کنند. نه تنها رابطه جنسی می‌تواند در زمان علائم بالینی ناراحت‌کننده باشد، بلکه می‌تواند شریک جنسی شما را نیز مبتلا سازد. باید دوره درمانی خود را کامل کنید و نباید داروهای خود را با بهتر شدن، قطع کنید. اگر به هر صورت باید رابطه جنسی داشته باشید، حتماً از یکی از روش‌های حفاظتی، مثل کاندوم یا کاندوم زنانه استفاده کنید.

عدم درمان

ازآنجایی‌که این بیماری فاقد علائم بالینی است، بسیاری مسئله کلامیدیا و عواقبی که می‎تواند در پی داشته باشد را دست کم می‎گیرند. اهمیت این امر به علت توانایی کلامیدیا در بروز مشکلات وخیم‎تر در ادامه زندگی است. کلامیدیا با موارد بروز سرطان در گذشته مرتبط بوده و همچنین یکی از بیماری‌هایی است که می‎تواند موجب بیماری التهاب لگنی (PID) شود. بیماری التهاب لگنی می‎تواند برای زنانی که تصمیم به بچه دار‎شدن دارند بسیار خطرناک باشد، زیرا موجب ناباروری آن‌ها شده و عاملی اساسی در حاملگیهای برون زهدانی (با خطر زیاد و یا حتی مرگ) محسوب می‎شود. امکان بروز خطر ناباروری در مردانی که کلامیدیا در آن‌ها درمان‌نشده است نیز وجود دارد.
همان‌طور که در بالا گفته شد، کلامیدیای یک زن حامله می‎تواند از طریق یک کانال زایمانی عفونی به فرزند او نیز منتقل شود. چنین عفونتی می‌تواند موجب آسیب به چشم و یا پنومونی بسیار خطرناک شود. خوشبختانه، اغلب دکترها تمامی کودکان را، به دلیل احتمال بروز این عفونت، درمان می‌کنند. اگر دکتر شما عفونت کلامیدیا را در شما تشخیص داد، درمان فوری به منظور جلوگیری از پیامدهای آن ضروری است.

[منابع: CDC, Healthline, Condomdepot]

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر